středa 28. prosince 2011

23. Gulášová polévka

Ideální jídlo na hory, které přijde vhod, když člověk přijde unavený z výletu na běžkách.

Suroviny:

mleté maso (hovězí zadní)
cibule
brambory
česnek
sádlo
máslo
hladká mouka
červená paprika
chilli
majoránka
drcený kmín
hovězí vývar
sůl a pepř

Na sádle orestujeme cibuli a přidáme mleté maso. Když je maso opečené, tak přidáme papriku, majoránku, chilli, kmín, brambory, osolíme, opepříme, podlejeme vývarem a vaříme asi hodinu. Na závěr přidáme česnek a zahustíme jíškou.






1 komentář:

  1. Tak sem bejku tu tvojí polívku udělal. Takhle jsem si už dlouho nepochutnal. Neměl jsem sice tak dobrý maso jako ty, ale i tak to bylo super! O.

    OdpovědětVymazat