sobota 17. prosince 2011

21. Svíčková z jelení kýty

Markéta mi nedávno dala celou jelení kýtu, kterou jsem, vykostil, naporcoval a připravil z ní tři jídla - svíčkovou, řízky a guláš.

Suroviny:

jelení kýta
cibule
mrkev
petržel
celer
špek
citron
tymián
máslo
šlehačka
marmeláda
pepř, nové koření, bobkový list
olej
sůl a pepř

Jelení kýtu prošpikujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Na másle orestujeme nakrájenou zeleninu, vše dáme do pekáče, přidáme koření a dáme péct. Pekl jsem asi dvě hodiny na 180°C. Zeleninu následně rozmixujeme, osolíme, opepříme, zjemníme šlehačkou, přidáme citronovou šťávu a dosladíme lžičkou marmelády. Podával jsem s knedlíkem a jeřabinami od babičky.





Žádné komentáře:

Okomentovat