pondělí 16. července 2012

51. Závitky z vinné révy s ředkvičkovým salátem

Na zahradě nám roste vinná réva a už dlouho jsem plánoval, že udělám závitky, které jsou typické pro kuchyni blízkého východu. Použil jsem hovězí maso (ze zadního), ale hodilo by se i telecí nebo jehněčí. Ve spěchu jsem zapomněl mezi suroviny dát cibuli, česnek, máslo a sladkou papriku.

Suroviny:

hovězí maso
vinné listy
koriandr
římský kmín
chilli
sladká paprika
rýže
cibule
česnek
citron
rajčatové pyré
hovězí vývar
ředkvičky
kopr
zakysaná smetana
olivový olej
sůl a pepř

Maso smícháme s koriandrem, rýží, najemno nasekanou cibulí s česnekem, chilli, římským kmínem, sladkou paprikou, solí a pepřem. Listy krátce spaříme a poté do nich balíme masovou směs. Závitky dáme do pekáče, podlejeme vývarem a rajčatovým pyré a pečeme na 150°C asi hodinu. Zbylý vývar poté krátce povaříme, zjemníme máslem a polejeme s ním závitky. Podáváme s ředkvičkovým salátem, do kterého patří nakrájené ředkvičky, kopr, česnek, citron, zakysaná smetana, olivový olej, sůl a pepř.








1 komentář:

  1. Mam jeden hrnec, dva talíře, vydličku, nůž, 2 lžičky, prkýnko a v květináči bazalku a pažitku. A trhy každý víkend. Co mám uvařit?

    OdpovědětVymazat