čtvrtek 26. dubna 2012

43. Pstruh s bylinkovým máslem a pórkovým pyré

Ryby jsou vždy vděčný pokrm. Jejich příprava je totiž velmi rychlá a jednoduchá. Do bylinkového másla jsem dal kopr, který se výborně hodí k rybám. Pórkové pyré jsem dělal poprvé a musím říct, že ho budu připravovat pravidelně, protože je to ideální a lehká příloha k masu či rybám.

Suroviny:

pstruh
pórek
máslo
česnek
kopr
citrón
šlehačka
brambory
olej
sůl a pepř

Pstruha podélně nařízneme a tím získáme filety, které pokapeme olivovým oleje, citrónem, osolíme a opepříme. Máslo necháme změknout a smícháme se solí, pepřem, česnekem a koprem. Pstruha zprudka orestujeme na olivovém oleji, na filety poté poklademe plátky bylinkového másla a dáme dopéct na pár minut do trouby. Mezitím na másle orestujeme pórek, podlejeme troškou vody a 15 minut dusíme. Přidáme uvařené brambory, zjemníme šlehačkou, osolíme, opepříme a metličkou vytvoříme pyré.








Žádné komentáře:

Okomentovat