pátek 20. dubna 2012

42. Rosbíf s pepřovou omáčkou a ratatouille

Rosbíf nedávno dělali Kluci v akci, tak jsem si řekl, že to zkusím taky, když už mám ten teploměr na maso. Roštěnou jsem vyndal z trouby, když maso mělo uvnitř teplotu okolo 60°C.

Suroviny:

roštěná
dijonská hořčice
tymián
červené víno
máslo
nakládaný pepř
smetana
lilek
cuketa
červená paprika
rajčata
cibule
česnek
rajčatové pyré
petržel
olej
sůl a pepř

Z červeného vína, dijonské hořčice, oleje, pepře a tymiánu vytvoříme marinádu, do které dáme očištěnou roštěnou a necháme nejlépe přes noc uležet. Maso poté ubrouskem očistíme od marinády, osolíme, zprudka opečeme a dáme do trouby dopéct se zbytkem marinády. Maso ideálně postavíme na nějakou mřížku. Mezitím na olivovém oleji orestujeme lilek, papriku, cuketu, cibuli, česnek a rajčata. Přidáme lžíci rajčatového pyré, tymián, petržel, sůl, pepř, podlejeme bílým vínem a tak půl hodiny dusíme. Když má maso správnou teplotu, tak ho vyndáme z trouby a necháme chvíli odležet. Mezitím si na másle orestujeme nakládaný pepř, přidáme zbytek marinády a provaříme. Na závěr omáčku zjemníme smetanou.









2 komentáře:

  1. Zajímavý recept. Mimochodem, když už jste si s tím dal takovou práci, tak by neškodilo maso nakonec i správně nakrájet - plátky, nakrájené po vlákně jsem naposledy viděl ve školní jídelně.

    OdpovědětVymazat