čtvrtek 18. srpna 2011

1. rybí džuveč

Na úvod bych měl říct, že mám problémy s odhadem množství surovin. Většinou vařím pouze pro sebe a skoro vždycky udělám dvě normální porce. Zásadně přídávám ingredience "od oka" a podle chuti. První recept je "rybí džuveč". Ani moc nevím, co to džuveč znamená, ale představu mám takovou, že se jedná o směs zeleniny a masa. Na přípravu potřebujeme:

cibule
mrkev
řapíkatý celer
česnek
chilli paprička
máslo
rajčatové pyré
koriandr
citron
zeleninový vývar
olivový olej
sůl, petř
krevety
slávky

Zeleninu nakrájíme na menší kousky a na oleji a másle ji orestujeme. Přídáme krevety a slávky (použil jsem mražené). Promícháme, osolíme, opepříme, zakápneme citrónem a zalijeme rajčatovým pyré a zeleninovým vývarem. Chvíli (tak 10 minut) dusíme, aby zelenina nebyla úplně rozvařená - spíše na skus. Až se všechna tekunina vyvaří, tak přídáme koriandr a můžeme podávat. Jako příloha by se hodila rýže.









Žádné komentáře:

Okomentovat