pondělí 31. října 2011

14. Jehněčí hřbet se salátem z pečených paprik

Tady je můj recept, se kterým jsem vyhrál kuchařskou soutěž.

Suroviny:

jehněčí hřbet
papriky
rukola
červená cibule
rozmarýn
česnek
máta
bazalka
citron
máslo
olivový olej
dijonská hořčice
balzamikový ocet
hovězí vývar
sůl a pepř

Jehněčí hřbet vykostíme a maso naložíme společně s česnekem a rozmarýnem do olivového oleje. Maso následně osolíme a opepříme, zprudka opečeme a dáme dopéct do předem vyhřáté trouby. Mezitím na másle orestujeme česnek s rozmarýnem, přidáme trošku dijonské hořčice, podlejeme vývarem a necháme zredukovat. Papriky dáme do trouby pod gril a počkáme, až budou skoro spálené. Poté je oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Papriky následně smícháme s rukolou, cibulí, mátou a bazalkou. Přidáme dresing, který se skládá z olivového oleje, dijonské hořčice, citronové šťávy, soli a pepře.








2 komentáře:

  1. Chapu :) Dohodneme se, udelame nejakou veceri a budes moct okusit tyto chalky na vlastni kuzi ... T.

    OdpovědětVymazat