úterý 18. října 2011

12. Králík na tymiánu s rajčaty a bramborami

Tuto úpravu králíka jsem ochutnal v jedné restauraci v Barceloně, kde vaří autentickou katalánskou kuchyni. Mají dobré webové stránky, kde jsou k nahlédnutí všechny recepty. http://www.lallavordelsorigens.com/index.php?len=en

Suroviny:

králík (dvě stehna a jeden hřbet)
červená cibule
cherry rajčata
česnek
brambory
tymián
rozmarýn
slanina
hovězí vývar
červené víno
olej
sůl a pepř

Králíka osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem a dáme do pekáče. Přidáme cibuli, brambory, rajčata, česnek, kostky slaniny a podlijeme vývarem a červeným vínem. Pečeme na 100°C tak tři hodiny, poté zvýšíme teplotu na 250°C a necháme dopéct, aby králík "chytil" zlatavou barvu.




Žádné komentáře:

Okomentovat