čtvrtek 3. listopadu 2011

15. Hovězí curry s dýní

Tento recept je původně thajský, ale udělal jsem pár úprav (vynechal jsem rybí omáčku, cukr a limetku), po kterých jídlo ztrácí charakteristickou chuť thajské kuchyně (sladko/kyselo/pálivé). Místo klasické curry pasty jsem použil tikka pastu (pochází z indické kuchyně) koupenou v Marks & Spenceru. Jelikož se jedná o minutkovou úpravu masa, tak jsem koupil hovězí svíčkovou (nebo lze použít roštěnou), protože jiné hovězí maso by bylo tuhé. Všem to moc chutnalo :)

Suroviny

hovězí maso
tikka pasta
dýně
koriandr
citron
hovězí vývar
česnek
rýže
olivový olej
sůl a pepř

Na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme tikka pastu, citronovou šťávu, sůl a pepř a podlejeme vývarem. Následně necháme omáčku zredukovat. Dýni nakrájíme na menší kousky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct. Hovězí maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Na závěr přidáme maso a upečenou dýni do omáčky, promícháme, přidáme nasekaný koriandr a podáváme s rýží.






Žádné komentáře:

Okomentovat