Již čtvrtým rokem pořádám pro své kamarády kuchařskou soutěž. Letošní téma bylo středomořská kuchyně. První dva ročníky vyhrál můj odvěký rival Čenda, loni jsem poprvé protrhl smůlu a letos jsem opět zvítězil já. Dělal jsem jehněčí hřbet se salátem z pečených paprik - recept sem brzy napíšu. Letos se to doopravdy vydařilo!!!
Čenda a Madla - kuře alá kohout na víně
Klára, Markéta a Štěpán - italské rizoto s lososem
Kristina a Ondra - telecí na hruškách - třetí místo
Dan, Jarda a Libor - marocké telecí tajine
Martin a Petra - krevety na grilu s gratinovanými bramborami
Káča a Markéta - králík na olivách s brokolicí a bramborami - druhé místo
já - jehněčí hřbet se salátem z pečených paprik - první místo
Bettina a Štěpán - pstruh po katalánsku
Jitka a Štěpán - slávky na víně
Bára a Ondra - domácí noky s brokolicí, rajčaty a ančovičkami
Veronika a Zuzka - čokoládový dort
Co zkusit shromáždit víc těch receptů? Třeba recept na králíka bych fakt bral. Dyštak dodám ten svůj.
OdpovědětVymazatOndra
Zjistím a dám vedět. T.
OdpovědětVymazatKrálík na olivách
OdpovědětVymazat1 králík
1 cibule
2dcl bílého vína
1 snítka rozmarýnu
80g černých oliv
mouka na obalení
olej extra virgin
sůl, pepř
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, obalíme lehce v mouce a osmažíme na oleji. Jakmile chytne barvu, přidáme nakrájenou cibulku na jemno, rozmarýn a zalijeme bílým vínem. Až se víno vyvaří, zmírníme plamen a vaříme 20min, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Po uplynulých dvaceti minutách přidáme vypeckované olivy a vaříme dalších 20min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
To jste na zahradě postavili polní kuchyni, abyste to všechno stihli připravit? :). Jinak tiše závidím a Tomášovi gratuluji. Vzhledem k tomu, jak dlouho své vítězství avizoval nejsem ani moc překvapen :). Jdu si dát bagetu se sýrem...Ondřej
OdpovědětVymazat