čtvrtek 4. dubna 2013

70. Pražma s glazovanou mrkví

V krátké době přidávám druhý recept, protože jsem minulý měsíc blog dost zanedbával. Pražmu jsem koupil v Makru, jehož zákaznickou kartu jsem si dnes pořídil. V Makru jsem byl po dlouhé době a byl jsem naprosto nadšený tamním výbeřem masa. Musím už jen vymyslet, co budu dělat s tříkilovým balením květové špičky.

Suroviny:

pražma
mrkev
máslo
citron
ocet
med
petržel
olivový olej
sůl a pepř

Rybu vyfiletujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a orestujeme na olivovém oleji. Mrkev očistíme, hodíme do vroucí vody a pět minut vaříme. Poté ji orestujeme na másle, osolíme, opepříme, dochutíme medem, octem, citronovou šťávou a na závěr přidáme petržel. Podáváme s míchaným salátem.





Žádné komentáře:

Okomentovat