středa 3. dubna 2013

69. Pečené hovězí maso s bramborem

Klasický britský nědělní oběd. Inspiroval jsem se kuchařkou Hawskmoor at home a youtube kanálem Gordona Ramsayho.

Suroviny:

hovězí maso
slanina
mrkev
cibule
hovězí vývar
máslo
rozmarýn
tymián
brambory
česnek
olivový olej
sůl a pepř

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Poté ho dáme péct do trouby, dokud nebude vnitřní teplota 60°C. Ve stejné pánvi orestujeme slaninu, zeleninu, tymián, podlejeme vývarem a dáme péct k masu. Výpek poté zredukejeme a zjemníme máslem. Brambory vaříme 10 minut v osolené vodě. Poté je orestujeme s česnekem, rozmarýnem, solí a pepřem na olivovém oleji.







Žádné komentáře:

Okomentovat