čtvrtek 10. ledna 2013

66. Hovězí líčka na červeném víně

Při přípravě líček je nutné si dát pozor na dobu dušení. Líčka jsem dusil asi čtyři hodiny a klidně by ještě půl hodiny snesly. Proto doporučuji na přípravu líčka telecí, u kterých je čas dušení tak okolo dvou hodin.

Suroviny:

hovězí líčka
celer
mrkev
petržel
cibule
hovězí vývar
máslo
slanina
rajský protlak
bylinky (petržel, rozmarýn)
červené víno
olej
sůl a pepř

Na oleji orestujeme osolená a opepřená líčka. Dáme je stranou a ve stejné hrnci restujeme na kostičky nakrájenou zeleninu a slaninu. Když je zelenina dozlatova opečená, přidáme lžičku rajského protlaku, červené víno, bylinky a líčka. Podlejeme vývarem a dusíme doměkka. Omáčku na závěr přecedíme a zjemníme kostkou másla. Podáváme s bramborovou kaší a na másle orestovanými plátky mrkve, celeru a petržele.







Žádné komentáře:

Okomentovat