neděle 23. prosince 2012

64. Kančí guláš se slaninovým knedlíkem

K zimě patří zvěřina a kančí maso lze proto v těchto dnech sehnat poměrně snadno. Guláš jsem chtěl udělat trošku jinak než obvykle, a proto jsem použil divoké koření a červené víno, které se ke zvěřině hodí a jídlu dodá specifický říz. Zdá se, že to byla správná volba, protože všem pozvaným moc chutnalo.

Suroviny:

kančí plec
slanina
cibule
rajský protlak
červené víno
bobkový list
nové koření
pepř celý
jalovec
hovězí vývar
sádlo
rohlíky
hrubá mouka
mléko
vajíčka
muškátový oříšek
listová petržel
sůl a pepř

Nejříve si připravíme základ na guláš. Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, přidáme rajský protlak a zalejeme červeným vínem. Mezitím si maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na sádle. Když je maso opečené, zajeleme ho základem a přidáme vývar. Dusíme, dokud není maso měkké. Omáčku můžeme lehce zahustit jíškou. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem smíchaným se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme na sádle orestovanou slaninu s cibulí, hrubou mouka a vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Promícháme a vytvarujeme kulaté knedlíky, které připravujeme v páře.











Žádné komentáře:

Okomentovat