čtvrtek 26. ledna 2012

29. Slávky na víně

Slávky jsou velmi jednoduché a výborné jídlo. Jen se musí dát pozor na to, aby nebyly zkažené. Pokud jsou slávky otevřené nebo naprasklé ještě před uvařením, tak jsou mrtvé a musejí se vyhodit. Pokud se slávky neotevřou při vaření, tak se také musejí vyhodit. Bylinkové máslo jsem si vyrobil sám. Smíchal jsem změklé máslo s česnekem, solí, pepřem a čerstvými, najemno nasekanými bylinkami (rozmarýn, tymián, šalvěj, oregano, petržel a pažitka).

Suroviny:

slávky
mrkev
pórek
řapíkatý celer
bylinkové máslo
olivový olej
bílé víné
sůl a pepř

Na olivovém oleji orestujeme zeleninu a přidáme očištěné slávky. Zalejeme vínem a krátce podusíme. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme bylinkové máslo. Podáváme se světlým pečivem.





Žádné komentáře:

Okomentovat