Tento sendvič je ideální svačina na výlety. Poprvé jsem ho udělal, když jsem jel loni s Ondřejem k Martinovi na pouť. Tenkrát jsme si ve vlaku přisedli do kupé ke dvěma slečnám, které si pravděpodobně udělaly zkreslený obrázek o naší orientaci v momentě, když jsem vytáhl krabičky a začal připravovat sendvič. Poté však vyndaly svoji svačinu - bagetu koupenou na Hlaváku a mně bylo jasné, že nám naše sendviče děsně závidí.
Suroviny:
kuřecí prsa
uzená paprika
římský kmín
chilli
česnek
citron
červená paprika
rukola
bazalka
majonéza
housky
olej
sůl a pepř
Smícháme drcený římský kmín, uzenou papriku, chilli, česnek, olej, sůl a pepř. Do této směsi naložíme kuřecí maso, které následně opečeme. Červenou papriku potřeme olivovým olejem a dáme pod gril. Když je papriky spálená do černa, tak ji dáme do igelitového pytlíku, ve kterém se zapaří a pak jde snáze sundat šlupka. Do majonézy přidáme citronovou šťávu, česnek, uzenou papriku a bazalku. Podáváme s rukolou.
Žádné komentáře:
Okomentovat