středa 9. května 2012

45. Hamburger s bylinkovým máslem a cibulovým relishem

Loni v září jsem dělal klasický hamburger se slaninou a sýrem. Tentokrát jsem zvolil trošku lehčí variantu. Místo sezamové bulky jsem použil rajčatovou ciabattu.

Suroviny:

hovězí maso
máslo
bylinky (bazalka, oregano, pažitka, šalvěj)
rukola
rajče
česnek
červená cibule
cukr
balzamikový ocet
pečivo
olej
sůl a pepř

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme lžíci cukru, balzamikový ocet, sůl, pepř, podlijeme vodou a dusíme asi půl hodiny. Změklé máslo smícháme s nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem a dáme do lednice ztuhnout. Maso osolíme, opepříme a vytvoříme placičky, na které dáme kousek bylinkového másla. Plátky spojíme a vzniklé hamburgery opečeme na grilu. Pečivo rozřízneme, potřeme zbytkem másla a prohřejeme na grilu. Podáváme s cibulovým relishem, rukolou a grilovaným rajčetem.







Žádné komentáře:

Okomentovat