sobota 5. května 2012

44. Sirloin steak s lehkým bramborovým salátem

Máma měla nedávno narozeniny, tak jsem si řekl, že ji připravím něco speciálního. Rozhodl jsem se pro steak, který jsem koupil v nově otevřeném řeznictví v Náplavní ulici (www.trms.cz). Majitel tohoto obchodu je britský šéfkuchař Paul Day, který vlastní restauraci Sansho (nedávno s ním vyšel rozhovor v Reflexu a Apetitu). Maso mají pouze z českých chovů a narozdíl od ostatních řeznictví zde můžete koupit hovězí, které je bouráno jinak, než je v Čechách obvyklé. To znamená, že v nabídce mají T-bone steak, rib eye steak, sirloin steak a jiné krásné věci, které budu muset všechny ochutnat. Tátovi jsem udělal steak z tuňáka, protože nejí maso.

Suroviny:

sirloin steak
červené brambory
fazolové lusky
cherry rajčata
petržel
česnek
pionové semínka
olivový olej
sůl a pepř

Steaky osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na rozpáleném grilu. Brambory nakrájíme na měsíčky, uvaříme se slupkou, necháme vychladnout a následně smícháme s fazolovými lusky, které předtím krátce povaříme, a cherry rajčaty. Přidáme sůl, pepř, olivový olej a petrželové pesto, které vytvoříme z jemně nasekané petržel, rozdrcených piniových semínek, utřeného česneku, soli, pepře a olivového oleje.







1 komentář: