středa 29. února 2012

35. Tagliatelle se salsicciou

Přidávám druhý recept, který jsem udělal ze surovin nakoupených v italských potravinách. Salsiccia je taková italská masová klobása. Není však předem tepelně upravená, takže se musí pořádně opéct nebo uvařit. Do receptu patří krájená rajčata z konzervy, já jsem ale použil čerstvá rajčata a zjistil jsem, že to byla chyba. Ta parodie na rajče jídlu nepřidala žádnou chuť ani barvu, takže ze směsi vzniklo takové bláto.

Suroviny:

tagliatelle
salsiccia
mrkev
cibule
řapíkatý celer
řajče
česnek
petržel
parmazán
olivový olej
sůl a pepř

Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou zeleninu (cibule, mrkev, celer, česnek) a poté přidáme salsicciu pokrájenou na větší kolečka. Chvíli restujeme a následně přidáme spařená rajčata, přiklopíme a tak patnáct minut dusíme. Poté osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými těstovinami a petrželí. Podáváme s parmazánem.




Žádné komentáře:

Okomentovat