Roštěnky s rýží jsou moje velmi oblíbené jídlo. Dělal jsem je poprvé a to podle receptu mámy, která je dělá pravidelně. Maso bylo trošku tužší, ale nemyslím si, že jsem ho pekl krátkou dobu. Spíše bylo maso málo vyzrálé, ale to člověk v řeznictví přes pult těžko pozná.
Suroviny:
roštěná
cibule
máslo
horčice
hovězí vývar
rýže
petržel
hladká mouka
olej
sůl a pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zprudka orestujeme. Poté dáme maso do pekáče a na stejné pánvi orestujeme cibuli, kterou následně přidáme k masu. Podlejeme vývarem, přikryjeme pokličkou či alobalem a dáme péct na dvě hodiny do trouby (na 200 °C). Po upečení necháme maso chvíli odpočinout. Výpek přelejeme do kastrólu, přidáme lžičku hořčice, kostku másla obalenou v hladké mouce a povaříme. Podáváme s rýži.
Bejku, možnosti mého kuchyňského koutu jsou omezené. Hoď sem něco easy. Dal bych si třeba nějakou dobrou omeletu :).
OdpovědětVymazatOk. Zkusím omeletu. Bude ale nejdříve ve středu :) T.
Vymazat