Ondřej si stěžoval, že dělám samé složité recepty, tak jsem kvůli němu udělal omeletu. Ve Francii se dělá na másle, měla by být vláčná a uvnitř by vajíčka měly trošku "téct". Na jednu omeletu jsem použil tři vajíčka. Sýr by měl být výraznější, tak jsem koupil čedar.
Suroviny:
vajíčka
špenát
česnek
máslo
tvrdý sýr
pažitka
olivový olej
sůl a pepř
Na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme špenát a necháme "zvadnout". Poté ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. V pánvi rozpálíme máslo a vlejeme rozšlehaná vajíčka se solí a pepřem. Pomocí vařečky omeletu lehce potrháme, aby se horní vrstva vajec dostala k rozpálené pánvi a rychle se srazila. Poté přidáme špenát a sýr. Omeletu na závěr zarolujeme (nepřeklápíme). Před podávánímeme posypeme pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat