středa 15. února 2012

32. Omeleta se špenátem

Ondřej si stěžoval, že dělám samé složité recepty, tak jsem kvůli němu udělal omeletu. Ve Francii se dělá na másle, měla by být vláčná a uvnitř by vajíčka měly trošku "téct". Na jednu omeletu jsem použil tři vajíčka. Sýr by měl být výraznější, tak jsem koupil čedar.

Suroviny:

vajíčka
špenát
česnek
máslo
tvrdý sýr
pažitka
olivový olej
sůl a pepř

Na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme špenát a necháme "zvadnout". Poté ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. V pánvi rozpálíme máslo a vlejeme rozšlehaná vajíčka se solí a pepřem. Pomocí vařečky omeletu lehce potrháme, aby se horní vrstva vajec dostala k rozpálené pánvi a rychle se srazila. Poté přidáme špenát a sýr. Omeletu na závěr zarolujeme (nepřeklápíme). Před podávánímeme  posypeme pažitkou.








Žádné komentáře:

Okomentovat