Tuto polévku podávají v mém oblíbeném Tandooru, tak jsem si řekl, že ji zkusím také. Kvůli polévce jsem si připravil vlastní garam masalu, abych se přiblížil autentické chuti indické kuchyně. Garam masala je směs koření, do které patří římský kmín, koriandrová semínka, kardamon, pepř, bobkový list, skořice, hřebíček a muškátový oříšek.
Suroviny:
červená čočka
česnek
cibule
zázvor
rajčata
chilli paprička
koriandr
kurkuma
římský kmín
garam masala
máslo
sůl a pepř
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou zeleninu a přidáme koření. Poté do kastrolu dáme propláchnutou čočku a rajčata, které předtím spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Následně zalejeme vodou, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny vařit. Na závěr přidáme koriandr.
Žádné komentáře:
Okomentovat