neděle 7. října 2012

58. Jehněčí na majoránce

Jěhněčí na majoránce je druhé jídlo ze zářijové ochutnávky jehněčího. Recept jsem našel v oblíbené kuchařce Poklady klasické české kuchyně.

Suroviny:

jehněčí maso
majoránka
cibule
česnek
máslo
vývar
sůl a pepř

Na másle orestujeme cibuli s česnekem a přidáme osolené a opepřené jehněčí maso. Když je maso opečené, tak přidáme lístky majoránky. Podlijeme vývarem a půl hodiny dusíme. Na závěr zjemníme smetanou a přidáme ještě pár lístků majoránky.





4 komentáře:

  1. Nemáš v té kuchařce recept na uzený jazyk s polskou omáčkou? O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept na uzený jazyk Ti klidně napíšu, ale nevím, co je polská omáčka?

      Vymazat
    2. Právě. To je omáčka, kterou tátovi vařila jeho maminka a on na to pořád vzpomíná. Tak jsme mu to chtěli s Míšou udělat. Problém je, že není recept. Na internetu něco je, ale nepůsobí to důvěryhodně. Mělo by to být relativně složité a trvat to dlouho...

      Vymazat
    3. Tak ať táta řekne, z žeho to bylo a jak to chutnalo a neměl by být problém to udělat.

      Vymazat