pátek 22. června 2012

48. Crème brûlée

Po dlouhé době jsem se odhodlal něco připravit. Volba padla na crème brûlée, které je přakvapivě jednoduché, jen k tomu člověk potřebuje flambovací pistoli. Recept a postup jsem našel na YouTube a musím říct, že video je velmi dobře udělané: http://www.youtube.com/watch?v=gpr9lDltc24 Povedlo se, avšak musím sportovně uznat, že ve Francii jsem jedl mnohokrát lepší.

Suroviny:

šlehačka (31%)
5 žloutků
40 gr cukru krupice
vanilkový lusk

Vanilkový lusk rozřízneme, černá semínka dáme do hrnce se šlehačkou a přivedeme k varu. Mezitím smícháme žloutky s cukrem. Jakmile se šlehačka začne vařit, tak ji sundáme z plotny a za stálého míchání postupně přiléváme ke žloutkům. Poté nalejeme směs do mističek, které dáme do pekáče s horkou vodou a následně do předem vyhřáté trouby (140°C). Pečeme asi půl hodiny. Poté necháme crème brûlée vychladnout a dáme ho na pár hodin do lednice (ideálně přes noc). Před podáváním posypeme cukrem a flambovací pistolí vytvoříme na povrchu karamel.







Žádné komentáře:

Okomentovat