středa 16. května 2012

46. Krůtí roláda se špenátovou nádivkou a květákovo bramborovým pyré

Roládu z krůtího masa jsem dělal poprvé a maso se mi nepovedlo pořádně nařezat a rozklepat, takže bylo dost vysoké. Tím pádem trošku nádivky při pečení vyteklo a nevznikla mozaika rolády. Chutově to ale bylo dobré. Ještě musím dodat že to stehno bylo z krocana a ne z krůty.

Suroviny:

krůtí stehno
housky
vajíčko
mléko
špenát
jarní cibulka
česnek
vývar
brambory
květák
petržel
hladká mouka
máslo
sůl a pepř

Krůtí maso nařežeme a naklepeme tak, aby nám vzniknul plát masa. Mléko smícháme s vajíčkem, solí, pepřem a zalijeme tím na kostičky nakrájené housky. Přidáme spařený špenát a na másle orestovanou cibulku s česnekem. Necháme chvíli odpočinout pak dáme na krůtí maso. Zarolujeme, svážeme, dáme na plech, podlejeme vývarem a pečeme asi hodinu na 170°C. Výpek poté zahustíme máslem smíchaným s hladkou moukou. Brambory a květák uvaříme a poté rozšťoucháme s mlékem, máslem, petrželí a solí.



 


 
 




Žádné komentáře:

Okomentovat