úterý 15. listopadu 2011

16. Kuře na jeřabinách s rýží

Přestože jsem v poslední době vařil samá zajímavá jídla, tak nemám nic nafoceno, protože se mi rozbil foťák. Poslední jídlo, které se mi podařilo zdokumentovat, je mámin recept na kuře na jeřabinách. Ty nakládá babička a mají skvělou sladko-kyselou chuť.

Suroviny:

kuřecí stehna
jeřabiny
dijonská hořčice
máslo
petržel
rýže
smetana
olej
sůl a pepř

Stehna vykostíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, lehce potřeme dijonskou hořčicí a orestujeme. Orestované kousky dáme do pekáče, přidáme jeřabiny, zelejeme smetanou a dáme péct. Pečeme dokud není maso dozaltova upečené a smetanová omáčka hustá. Podáváme s rýží, do které přidáme petržel a máslo.




Žádné komentáře:

Okomentovat