Vepřové maso jsou koupil v The Real Meat Society a pochází z přeštických čuníků. Výhodou je, že maso má na hřbetu vrstvu sádla, což není u klasických kotlet obvyklé. Na ragú jsem použil černou čočku, která se nemusí předem namáčet a je uvařená za dvacet minut.
Suroviny:
vepřová kotleta
mrkev
celer
cibule
petrželová nať
černá čočka
máslo
červené víno
vývar
sůl a pepř
Kotlety osolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev hřbetem dolů. Necháme vyškvařit tuk a
opečeme na něm maso. To následně dáme dopéct do trouby. Na zbylém tuku orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přídáme uvařenou čočku a podlejeme vínem a vývarem. Chvíli dusíme a na závěr přidáme petrželovou nať a zjemníme máslem. Šťávu z masa smícháme se zbytkem vývaru, necháme zredukovat a zjemníme opět máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat