Třetí a poslední jídlo z ochutnávky jehněčího. Tato anglická klasika nikdy nezklame.
Suroviny:
jehněčí maso (mleté)
mrkev
celer
cibule
česnek
brambory
tymián
rozmarýn
máslo
šlehačka
parmezán
žloutek
červené víno
vývar
olej
sůl a pepř
Na oleji orestujeme osolené a opepřené jehněčí maso. Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, cibule, česnek), bylinky a dále restujeme. Když se vyvaří všechna voda, přidáme dvě lžičky protlaku, deci vína a dvě deci vývaru. Dusíme, pokud se nevyvaří všechna tekutina. Mezitím si uvaříme brambory a následně pomocí másla, šlehačky, žloutku a parmezánu vytvoříme hustou bramborovou kaši. Do zapekací misky dáme jehněčí ragú, na něj bramborovou kaši a posypeme parmezánem. Pečeme asi půl hodiny.
Vypada to jak nepovedeny lasagne :).
OdpovědětVymazatCo ja vim Shepherds pie byl vzdycky postrach...