Nedávno jsem byl na houbách a našli jsme plný košík hub. Většinu z nich tvořily pravý hřiby, a tak jsem připravil hříbkovou polévku. Z jiných hub polévku nejde moc připravit, protože hřiby krásně drží tvar a nerozvaří se jako jiné druhy hub.
Suroviny:
hřiby
cibule
brambory
šlehačka
hladká mouka
ocet
kmín
bobkový list
nové koření
olej
sůl a pepř
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a podusíme. Mezitím si dáme vařit brambory. Když jsem brambory skoro měkké, tak k nich dáme podušené houby. Chvíli vaříme a zahustíme a zjemníme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Na závěr dochutíme octem, který jsme povařili s bobkovým listem, novým kořením a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat