Telecí kotlety byly hodně vysoké, tak jsem rozhodl, že je vykostím, protože by se musely péct delší dobu. Petrželové pesto jsem připravil podobně jako klasické bazalkové. Ve hnoždíři jsem smíchal petržel, česnek, piniové semínka, olivový olej, sůl a pepř. Stále mě zlobí foťák, takže některé fotky jsou bohužel slepé.
Suroviny:
telecí kotlety
mražený hrášek
máta
máslo
petrželové pesto
smetana
cibule
olivový olej
sůl a pepř
Vykoštěné kotlety osolíme, opepříme, zprduka orestujeme a dáme dopéct do předem vyhřáté trouby. Hrášek dáme do vroucí vody, chvíli ho povaříme, následně zcedíme a přidáme do pánve, ve které jsme na másle orestovali na jemno nakrájenou cibuli. Hrášek rozmačkáme šťouchadlem na brambory a vytvoříme pyré, které osolíme a opepříme. Poté přidáme smetanu a nasekanou mátu. Pokud maso v troubě pustí trošku šťávy, tak do pekáče přidáme kousek másla a touto šťávou maso polejeme. Před podáváním dáme na maso lžičku petrželového pesta.
Žádné komentáře:
Okomentovat