pondělí 19. září 2011

10. Steak z tuňáka s batátovým pyré a kapustičkami

Tuňák je Král ryb! Hovězí svíčková s ploutvemi! Je to tak dobrá ryba, že ji stačí pouze orestovat na olivovém oleji, posolit, opepřit a pokapat citronem. Žádná omáčka není nutná.

Suroviny:

čerstvý tuňák
batáty
cibulka
citron
smetana
máslo
růžičkové kapusty
listová petržel
olivový olej
sůl a pepř

Steaky posolíme, opepříme, pokapeme citronem a zprudka orestujeme. Tuňáka zasádně restuji maximalně minutu z každé strany, protože chci, aby byl vevnitř trošku syrový. Kapustičky krátce povaříme, rozkrojíme na půl a osolené a opepřené je orestujeme na másle. Batáty nakrájíme na menší kousky a vaříme v hodně osolené vodě, dokud nejsou měkké (trvá to kratší dobu než brambory). Batáty zcedíme, přidáme nasekanou petržel, máslo, smetanu, sůl, pepř a vytvoříme pyré.  Podáváme s kouskem citronu.





Žádné komentáře:

Okomentovat