úterý 13. září 2011

8. Telecí maso na citronu a šalvěji s pečenými bramborami

Telecí na citronu a šalvěji je klasická úprava telecího, se kterou se lze setkat v restauracích docela často.

Suroviny:

telecí kýta
citron
šalvěj
máslo
pažitka
brambory
hovězí vývar
máslo
olivový olej
sůl a pepř

Z telecí kýty uděláme řízky, osolíme, opepříme, pokepeme citronem a zprudka orestujeme. Maso dáme následně dopéct do trouby. Do stejné pánve dáme kostku másla, šalvěj a citronovou kůru. Chvíli restujeme a pak podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou štávu a necháme zredukovat. Když je maso propečené, tak ho na chvíli přidáme do šťávy. Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme pod alobalem, který na závěr sundáme, aby se brambory dopekly. Před podáváním potřeme máslem, do které přidáme nasekanou pažitku, stroužek česneku, sůl a pepř.








Žádné komentáře:

Okomentovat