Telecí na citronu a šalvěji je klasická úprava telecího, se kterou se lze setkat v restauracích docela často.
Suroviny:
telecí kýta
citron
šalvěj
máslo
pažitka
brambory
hovězí vývar
máslo
olivový olej
sůl a pepř
Z telecí kýty uděláme řízky, osolíme, opepříme, pokepeme citronem a zprudka orestujeme. Maso dáme následně dopéct do trouby. Do stejné pánve dáme kostku másla, šalvěj a citronovou kůru. Chvíli restujeme a pak podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou štávu a necháme zredukovat. Když je maso propečené, tak ho na chvíli přidáme do šťávy. Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme pod alobalem, který na závěr sundáme, aby se brambory dopekly. Před podáváním potřeme máslem, do které přidáme nasekanou pažitku, stroužek česneku, sůl a pepř.
Žádné komentáře:
Okomentovat