čtvrtek 20. prosince 2012

63. Telecí plátky na bílém víně

Máma si toto jídlo dává často v restauraci Vila Kajetánka, tak jsem ho jednou zkusil doma a myslím, že jsem se přiblížil originálu. Jako přílohu jsem zvolil pečené brambory se zeleninou.

Suroviny:

telecí kýta
hladká mouka
bílé víno
hovězí vývar
máslo
cuketa
červená paprika
žlutá paprika
cuketa
brambory
červená cibule
česnek
petrželová nať
balzamikový ocet
olivový olej
sůl a pepř

Brambory nakrájíme na čtvrtinky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct na hodinu do trouby (100°C). Poté přidáme nakrájenou zeleninu, kterou jsme předtím osolili, opepřili, pokapali olivovým olejem a balzamikovým octem. Na troubě nastavíme funkci gril a dále pečeme. Když je zelenina hotová, opět ji pokapeme olivovým olejeme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Z telecí kýty nakrájíme plátky, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka orestujeme a dáme odpočinout. Do pánve nalijeme deci vína, které necháme zredukovat. Poté přilijeme deci vývaru a do pánve vrátíme maso. Na závěr omáčku zjemníme máslem.









Žádné komentáře:

Okomentovat