středa 12. září 2012

56. Jehněčí burger s rajčatovou salsou

Tady je první jídlo z nedávné ochutnávky jehněčího. Kombinace pikantní harissy s výrazným koriandrem byla skvělá. Harissa je směs chilli papriček, mleté papriky, česneku, koriandru, římského kmínu a oleje a je typická pro region Severní Afriky. Housky jsem upekl sám podle receptu na italské foccacie.

Suroviny:

jehněčí maso
koriandr
harissa
česnek
rukola
rajčata
limeta
žlutá paprika
jarní cibulka
chilli paprička
pečivo
olej
sůl a pepř

Umleté jehněčí maso smícháme s koriandrem, česnekem, harissou, solí a pepřem a necháme chvíli odležet. Následně pokrájíme na malé kousky rajčata, papriku, chilli papričku, koriandr a jarní cibulku. Smícháme a salsu dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z limety. Podáváme s rukolou a opečenými houskami.







Žádné komentáře:

Okomentovat