středa 5. září 2012

55. Jehněčí koleno se špenátem

Začíná podzim, což je moje oblíbená část roku. Zejména kvůli jehněčímu masu, které se dá snadno sehnat. Plánuji v brzké době připravit jehněčí na majoránce, jehněčí hamburger a anglickou klasiku shepherd's pie. Kolena jsou koupil v The Real Meat Society a velikostí byly menší, proto lze usuzovat, že pocházely z předních nohou.

Suroviny:

jehněčí kolena
mrkev
celer
cibule
tymián
česnek
špenát
slanina
vajíčko
vývar
červené víno
máslo
olej
sůl a pepř

Na oleji opečeme osolená a opepřená kolena a dáme je stranou. Na zbylém oleji dozlatova orestujeme mrkev, celer a cibuli. Podlijeme vínem, vývarem, přidáme kolena a tymián a dusíme asi dvě hodiny. Poté zeleninu zcedíme (nebo propasírujeme) a omáčku zjemníme máslem. Na slanině orestujeme cibulku a česnek a přidáme spařený špenát. Osolíme, opepříme, chvíli dusíme a na závěr zahustíme vajíčkem. Podáváme s bramborovými plackami.







Žádné komentáře:

Okomentovat