pondělí 16. dubna 2012

41. Nádivka

Trošku se zpožděním přidávám nádivku, kterou jsem dělal o Velikonocích.

Suroviny:

uzené maso
vajíčka
housky
mléko
cibule
petržel
muškátový květ
máslo
mouka
olej
sůl a pepř

Rohlíky nakrájíme na menší kousky a zalejeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali dva žloutky. Přidáme, nasekanou petržel, muškátový květ, na cibulce orestované uzené maso, sůl, pepř a promícháme. Poté vmícháme sníh ze dvou bílků a necháme pár minut odpočinout. Dáme do zapékací misky, kterou jsme předtím vytřeli máslem a moukou. Pečeme asi 45 minut na 180 °C.









3 komentáře:

  1. nadivka je nejlepsi vec! Tvoje vypada vyborne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, jen tak dál. Ještě pár kladných komentářů a pozvu Vás na večeři :)

    OdpovědětVymazat
  3. hahaha:-)ona opravdu vypada krasne...nerikam ti to ze zistnych duvodu...i kdyz...:-)

    OdpovědětVymazat