Další česká klasika a moje oblíbené jídlo. Vždy když byl ve školní jídelně v nabídce holadnský řízek, tak jsem neváhal a chodil si ještě přidat. Jak už jsem tady jednou psal, je vždycky lepší vybrat si u řezníka kousek masa a ten si nechat umlít, než kupovat předem připravené maso, kde bývá hodně tuku. Bohužel chybí fotka surovin, kterou jsem si omylem smazal.
Suroviny:
vepřové maso
eidam
šlehačka
petržel
máslo
strouhanka
vajíčka
hladká mouka
brambory
olej
sůl a pepř
Mleté maso smícháme s nastrouhaným eidamem, troškou šlehačky, nasekanou petrželí, osolíme, opepříme a obalíme do klasického trojobalu. Řízky osmažíme a dáme na chvíli dopéct do trouby. Do bramborové kaše dávám hodně másla a šlehačku místo mléka.
Žádné komentáře:
Okomentovat