O víkednu jsem dělal tuto českou klasiku a musím říct, že se mi opravdu povedla. Knedlíky jsem dělal poprvé a na jeden knedlík jsem použil tři rohlíky, dva žloutky, tak dvě až tři deci mléka a hrubou mouku. Následně jsem vmíchal dva bílky, což bylo možná trochu moc. Jeden by bohatě stačil. Těsto pak bylo řídké a knedlík moc nedržel tvar. Chutově byl ale výborný.
Suroviny:
půlka kachny
kmín
rohlíky
vajíčka
petržel
hrubá mouka
mléko
červené zelí
cibule
cukr
ocet
máslo
hladká mouka
olej
sůl a pepř
Kachnu naporcujeme, posypeme kmínem, solí a pepřem, lehce podlejeme vodou a dáme péct na dvě až tři hodiny do trouby. Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, přidáme žloutky, mléko, hrubou mouku, petržel a sůl. Zamícháme a necháme chvíli odležet. Poté vmícháme sníh, vytvoříme knedlíky, která dáme do utěrky a následně vaříme asi dvacet minut. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme zelí a podlejeme lákem ze zelí. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem, dusíme asi dvacet minut a poté zahustíme jíškou. Když je kachna upečená, tak ji necháme chvíli odpočinout, mezitím zredukujeme výpek, který zahustíme jíškou.
Mas to moc hezky!
OdpovědětVymazatDíky. Jsi na dobré cestě, abych vás pozval na večeři :) T.
Vymazat