Babička dříve dělávala králíka na smetaně, což se připravuje prakticky stejně jako svíčková. Králíka mám moc rád a tato kombinace mi vždycky chutnala. Musím se pochlubit, výsledná chuť se velmi přiblížila té od babičky a na to jsem hodně pyšný.
Suroviny:
králík
slanina
cibule
petržel
celer
mrkev
marmeláda
citrón
hořčice
šlehačka
hladká mouka
máslo
bobkový list
kuřecí vývar
sádlo
sůl a pepř
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Vyndáme ho na talíř a na zbytku sádla opečeme zeleninu. Když je zelenina dozlatova orestovaná, tak přidáme lžičku hořčice, marmelády, bobkový list, šťávu z citrónu, sůl a pepř. Poté vrátíme k zelenině králíka a podlejeme vývarem. Dusíme asi hodinu. Následně vyndáme králíka a bobkový list, omáčku rozmixujeme, zjemníme šlehačkou a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat